Combineerbare Single Sokken

 

Ook een wasmand vol eenzame sokken in huis?

Met deze collectie hoef jij nooit meer een goeie sok weg te gooien!

Eenzame sokken zijn verleden tijd.

Toch als het van Zokk’n afhangt, het nieuwe Belgische merk dat combineerbare single sokken op de markt brengt.
Met de keuze voor een West-Vlaamse naam verwijst de onderneemster naar haar roots en haar voorkeur voor lokale, Europese productie.

Game changer en duurzaam concept, vervaardigd met luxueus materiaal,
in samenwerking met fiere vakmensen.

Italiaanse merino wol, gebreid in Portugal.
De handgelinkte teen en de structuur van de Zokk’n, gebreid op een ‘true rib’ breimachine,bieden alle comfort voor de voeten: geen irritatie ter hoogte van de tenen en voldoende natuurlijke elasticiteit aan de kuiten.

We starten de collectie met vijf referenties:
mix en match Bertha, Julienne, Sylvain, Omer en Walter

Sinds december 2019 is de collectie uitgebreid met twee referenties: Claude en Marcella

to mix or not to mix

Walter merino sokken warmteregulerend

Eén paar sokken kost € 22, maar wij verkopen onze Zokk’n per stuk. Dus aan € 11. Wij werken enkel met Europese partners en garanderen verantwoorde mode! Wij sluiten kinderarbeid uit, net als respectloze werkomstandigheden. Wij houden ook van dieren en werken daarom enkel met mulesing-vrije wol!

Waarom per stuk? Waarom niet? Als je één sok kwijt bent, kan je die opnieuw bestellen. Of je doet een mix en match met de andere Zokk’n. Alle kleuren voelen elkaar perfect aan! Dus creatieve voeten, gehaaste voeten, luie voeten, … dragen vaak twee verschillende referenties, of niet …  

Met Zokk’n richten wij ons op een doelpubliek gehecht aan originaliteit, persoonlijkheid, duurzaamheid. Een publiek dat met een nieuwsgierige blik naar de wereld kijkt!

I made with love wool all year round

Merino wol is bijzonder effectief tegen zweetvoeten! Dankzij de antibacteriële-, vocht- en warmte regulerende eigenschappen. Je draagt onze wollen sokken niet enkel in de winter maar heel het jaar door, ook op warme dagen als je geen verhitte voeten wilt. Geloof je ons niet? Vraag het aan je (groot)moeder!

De polyamide en het elastaan garanderen stevigere tenen en hiel. Dit betekent niet dat een wasprogramma de sokken mag mishandelen. Op zich hoef je wol niet te wassen, het is zelfreinigend. Probeer het: hang ze even buiten (in de schaduw!), dat is vaak voldoende. Wil je de Zokk’n toch wassen? Geef een rek aan jouw duurzaam bestaan, was in lauw water. Met de hand wassen is snel gefixt: vijf minuutjes laten weken in een lauw sopje van dertig graden met heel weinig natuurlijke zeep, dan water uitnijpen zonder wringen en ophangen. Klaar. Bij Zokk’n kennen we geen centrifuge. Alles droogt nat aan de draad en bij wind wil wol sneller drogen dan katoen. We zien onze sokken dan ook geen krimp veranderen, steeds weer opnieuw, net als nieuw uit het pakje!

Heeft jouw wasmachine een wolprogramma? Gebruik het. Heb je een speciaal wolwasmiddel? Samesame.

Bertha duurzame merino sokken voor hem en haar en x
Photography: Oona Smet // Styling: Marieke De Pauw - Liza Babylon // Art Direction: Tone De Cooman // Models: Sarah Currinckx - Kenny Smet // Model by Jackie Lee Antwerp // Location: cc Westrand, Dilbeek

1 paar = € 22